Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Januari 2021

Styla dig personligt – ge dig själv bra reklam!

Det första intrycket är alltid viktigt. Både av dig och på saker du har runt dig på företaget. På ett stort företag är den stylingen en stor del av vad markandsavdelningen gör och säkert klart sedan länge och du bara använder dig av allt på bästa sätt.

Om det är ditt eget företag är det av stor vikt att du funderar igenom vad du vill stå för och hur du vill upplevas av de du möter eller de som kommer och besöker dig, om du har den typen av företag.

Kan du vara din egen bästa reklampelare? Kan du välja en egen stil som gör dig lätt att känna igen och som är symboliskt för det du gör och det du vill stå för? Kan du sticka ut lite?

För en massa år sedan när jag skulle köra igång en utbildningsomgång på Liseberg skulle Kent deras härliga försäljningschef presentera mig för gänget och kallade mig ”deras rosa Kicki”. Alla tittade lite undrande på honom och mig för där stod jag denna dag helt klädd i blått… Men för honom var jag rosa och lila som i min logga, mina mappar, mina pennor, mina vanligaste klädval, mina glasögon, ja i typ allt. Det är lite min grej rosa och lila.

Kan du göra något sådant? Eller kanske alltid ha en viss typ av klädesplagg på dig som t ex ministern som alltid har fluga på sig Ardalan Shekarabi. Riktigt coolt. Eller någon som alltid har väst eller någon som alltid har skarf eller alltid något speciellt mönster på slipsen eller alltid någon form av röd kavaj/kofta eller alltid stora halsband eller ja du fattar.

Du kanske tycker det kan bli tjatigt men perfekt ur synpunkten att göra dig lätt att känna igen och tjöta in dig själv i marknadsföringssyfte. Kul också!

I dina lokaler sedan är det lätt att fortsätta och ofta använda dig av de färger du har i din logga. Detta kan ofta missas och man ser att företaget har sin logga i säg rött och vitt och så har man inrett sina lokaler mycket vackert men saknar helt något rött eller vitt någonstans i lokalerna. Tjöta istället in loggan med mycket rött och mycket vitt, så att vi kunder aldrig glömmer ditt/ert företag.

Det ska ju helst bli så att så fort vi ser något rött och vitt, så ska vi genast tänka på ditt/ert företag. Eller när vi ser någon med fluga tänker vi på dig (eller Ardalan). Då har du/ni lyckats.

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

I ett träd hänger fyra äpplen. Prästen, hans dotter, sotaren och hans fru tar alla varsitt äpple, men ändå hänger ett äpple kvar. Vad är förklaringen?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Ett stearinljus så klart.

Stylingtips:

Det är alltid kul att byta till ny frisyr, att piffa upp sig lite som en bra start på nya året.

Ibland dock kan det vara svårt att veta vilken frisyr man ska välja. Lätt hänt att man väljer något som är trendigt just nu men glömmer att anpassa det efter den ansiktsform du själv har. Även din huvudform spelar roll. Och självklart också din personliga stil.  

Den här delen av en stilanalys brukar ge många aha-upplevelser när man hittar rätt för kanske första gången.

Den sista ansiktsformen som vi kan trolla bort med rätt frisyr är det hjärtformade ansiktet som har en bred och hög panna (upplevs den som) och ett käkparti som är mycket avsmalnande och kanske lite spetsigt in mot hakan.  

Det gäller då att skapa den effekt och volym man kan just vid käkpartiet så att man kan få balansen i ansiktet med att jämna ut proportionerna jämfört med pannan.

Kan också vara bra att som på tjejen med page ha snedlugg som hänger för och ”tar bort” lite av bredden och höjden på pannan. Vill man ha en lång frisyr får den övre delen på frisyren vara ganska platt och så är det kalas om man kan få till lite lockar och volym i frisyren under öronen och ner mot käkpartiet.

Killar brukar ju ofta ha kortare frisyrer eller riktigt långt men här är ett exempel på att det går att få till lite volym och händelse vid käkpartiet även för killar. Blir lite vildare och rufsigare då.

Prova dig fram med lite olika varianter enligt ovan tänk och Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!