Nyhetsbrevet för dig som är nyfiken på

Inspiration - Trender - Tips


Glad sommar önskar Attityd

Sommar, sol och lediga dagar! Är du redo för att ladda om batterierna och möta vad sommaren har att erbjuda?

Vi på Attityd stänger kontoret under juli månad och byter knappande tangenter mot fåglarnas kvitter, kontorsstolen mot solstolen och eftermiddagsfikat mot eftermiddagsdoppet. I sommar semestrar vi inom Sveriges gränser där cykling efter Klarälvsleden och kubb på bakgården står med i semesterplaneringen. En sommar där vi inte bara tar extra hänsyn till avståndet och njuter av sällskapet på avstånd. Vi ser även till att vara rädd om miljön. Äventyret ligger många gånger närmare än vad bilen behöver ta oss!

Vi har samlat våra bästa tips inför sommaren - allt från sommaren läsning till smultronställen i de värmlanska skogarna. Ta del av dem här!

Hälsningar,

Användardriven utveckling - för innovativt tänkande

Genom att ta hjälp av användarna i utvecklingsprocessen ökar man förutsättningarna till innovativa lösningar och bättre slutresultat. Användardriven utveckling har visat sig lönsamt i fler av våra uppdrag där vi använder oss av bland annat digitala fokusgrupper för att ta del av användarens resonemang.

Läs hela artiklen här>>


Attityd miljöcertiferade för nionde året i rad

– Anledningen till att vi valde att gå utbildningen som ledde till att vi blev miljödiplomerade var för att en kund till oss indikerade att de skulle börja ställa som krav att deras leverantörer skulle vara miljöcertifierade. För att stödja sina leverantörer i det arbetet erbjöd de samtidigt en utbildning som ledde till en miljöcertifiering. Eftersom vi redan innan var intresserade av miljöfrågor, var det ett enkelt val att gå utbildningen, Carin Gräss

Läs hela artikeln här>>

"Statistik- ett bra verktyg i samhället"

Det allmänna intresset för statistik har ökat under den senaste tiden och vi kan se statistiska inslag i allt från politiken till sportvärlden. Men som konsument av statistik borde kunskapen bli bättre, det anser i alla fall Jari Appelgren, studierektor inom nationalekonomi och statistik på Karlstads universitet

Läs hela intervjun här >> 

Digitala möten minskar rusningstrafiken

Vad saknar vi mest från de fysiska mötena? Hur kan vi förbättra digitala möten för att påverka vårt resande?

Det är frågor som Fredrik Holm, miljökonsult, skribent och en av Attityds samarbetspartner, ställer sig. På hans Facebooksida möts vi av frågeställningen som väcker inte bara vårt intresse att diskutera omställningen från fysiska till digitala möten, och hur det i sin tur påverkar miljön, utan även över 50 personer till.

Läs vår intervju med Fredrik här>>

Attityd tipsar!

Visste du om att alla företag i Värmland med upp till 49 anställda kan ansöka om Region Värmlands tillfälligt omställningscheckar?

I följd av coronapandemin har många företag drabbats hårt. Nu finns möjligheten att minska verksamhetens sårbarhet. Bidraget kan gå till både utbildningar och verksamhetsutveckling.

Läs mer på Region Värmland.


Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig till oss, oavsett om det gäller framtida sammarbeten eller en kopp kaffe. Du är alltid välkommen till oss på Attityd. Kontakta oss>>


facebooklinkedinhomepage

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!