NYHETSBREV FRÅN STUA | UTVECKLAR BESÖKSNÄRINGEN

 
 

STUABLOGGEN          TEAMET           PRENUMERERA

Lärplattformen växer 

Du som har företag eller verksamhet inom besöksnäringen i Sörmland välkomnar vi att ta del av artiklar, kurser och evenemang. Du registrerar dig enkelt själv på lärplattformen. 

Vi hoppas att ni som tagit del av onlinekurserna som vi hittills har släppts är nöjda och har kunnat få handfast hjälp. Idag har vi publicerat två nya online kurser på lärplattformen och nästa vecka fyller vi på med fler kurser, som har fokus på kommunikation och storytelling. 

 

Veckans nya onlinekurser

Produkt, paketering och prissättning ur perspektiv muséer och besöksmål

I den här kursen kan du ta del av hur du som museum eller besöksmål kan tänka om och anpassa dig till den rådande corona situationen. Christina Thorstensson tar upp flera goda exempel och inspirerar till innovativa lösningar. 

Produkt, paketering och prissättning ur perspektiv mat och måltid

Vår alldeles egna Torbjörn Kock håller i denna kurs som hjälper dig att utveckla ditt tänk inom mat och måltid. Torbjörn går igenom hur du kan tänka för att arbeta flexibelt och anpassa din verksamhet eller produkt. 

 

#visitsörmland #hjärtasörmland

I sommar fokuserar vi på nationell marknad och synlighet, tillsammans kan vi hjälpas åt och skapa ett större sammanhang att samlas under. Vi kommer arbeta mer aktivt med Visit Sörmland och skapa en plats där våra besökare enkelt kan hitta samlad information om vad som finns i regionen. Steg 1, skapa synlighet för ditt företag genom att se till att din Google My Business är uppdaterad. Synlighet på Google är alltid viktigt då det är den mest använda sökmotorn, i Sverige och världen. Finns du inte där, finns du inte! Steg 2, tagga Visit Sörmland på Facebook, och använd hashtag #visitsörmland & #hjärtasörmland på Instagram för chansen att få ytterligare synlighet via Visit Sörmlands kanaler. 

 

Rådgivning nu och för framtiden

Förutom rådgivning gällande de olika stödpaketen erbjuder vi också rådgivning för dig som är redo att satsa framåt. 

  • Digital närvaro, vi hjälper dig utveckla din digitala närvaro, vi ser till att du har synlighet på Google och hjälper dig utveckla dina sociala medier genom digital planering och uppföljning. 
  • Produktutveckling, vi hjälper dig utveckla din produkt, genom nytänk och paketering. Genom att gå igenom hela produktkonceptet med prissättning kan hjälpa dig optimera dina erbjudanden. Vi hjälper dig planera enligt olika scenarier för just din verksamhet.
 
Boka rådgivning
 
  • Vi erbjuder också rådgivning gällande bokningsbarhet online via Visit North. Vi går igenom hur det fungerar och hjälper dig bli bokningsbar.
 
Bli bokningsbar
 
 

Nästa veckas webbinarium

De webbinar som vi har erbjudit på engelska och arabiska har varit mycket populära och gett positiv feedback. Så nästa vecka är vi tillbaka på båda språken och går igenom omställningsstödet, som presenterades på valborg. Våra rådgivare har haft tid att sätta sig in i förslaget och tagit fram en enkel beräkningsmodell, räknesnurran. Under webbinariet kommer du få praktiska råd på hur du kan förbereda dig inför ansökan som är planerad att öppna 1 juli. Vi går igenom vilket underlag du behöver förbereda och går igenom hur du anväder räknesnurran.

 

27 maj klockan 15:00 - Webbinar omställningsstöd på engelska

 
Anmäl dig här
 

 

25 maj klockan 15:00 - Webbinar omställningsstöd på arabiska 

 
Anmäl dig här
 
 

Stödinsats för besöksnäringen i Sörmland

För att stötta dig som företagare inom besöksnäringen har STUA  tillsammans med Almi företagspartner AB startat en hjälplinje för att ge akut stöd och rådgivning, finansierat av Region Sörmland. Vi finns här för dig och vi har ett stort nätverk som är beredda att ge dig akut stöd och rådgivning!

Du kan boka rådgivning  

 

För tillfället har vi enbart digitala möten. Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser:

Kontakta oss på telefon: 0155-22 27 70 eller maila: stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er

 

Följ, gilla, dela STUA på

FacebookLinkedInYouTubeInstagram