NYHETSBREV FRÅN STUA | UTVECKLAR BESÖKSNÄRINGEN

 
 

STUABLOGGEN          TEAMET           PRENUMERERA

En sommar för hemester

Vi flyttar fokus och arbetar mot den nationella marknaden. Flera rapporter visar på att hemester trenden kommer bli stor i sommar. Resandet kommer självklart påverkas av restriktioner och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, som är av största vikt att de efterföljs. Men vi siktar och hoppas på möjligheten att resa inom Sverige och uppleva allt det vackra som Sverige, och Sörmland har att erbjuda. Om än med 2 meters avstånd till varandra. Därför delar vi löpande hemestertips och inspiration på Visit Sörmlands facebook. Vi uppmanar besökare och företag att samlas under #visitsörmland & #hjärtasörmland, och på så sätt visa upp och sprida allt som Sörmland har att erbjuda. 

 

Veckans nya onlinekurser

Vi fortsätter att arbeta framåt med kompetensutveckling för att göra näringen mer robust och redo för när restriktionerna släpper. Idag har vi publicerat två nya online kurser på lärplattformen och en till kommer imorgon. I kurserna kan du lära dig mer om scenarioplanering med Kairos Future. Produkt, paketering och prissättning med fokus på hotell och boende samt natur och friluftsliv! Nästa vecka fortsätter vi med flera nya perspektiv inom produkt, paketering och prissättning!

Du som har företag eller verksamhet inom besöksnäringen i Sörmland välkomnar vi att ta del av artiklar, kurser och evenemang. Du registrerar dig enkelt själv på lärplattformen. 

 
Registrera dig här
 
 

Rådgivning nu och för framtiden

Förutom rådgivning gällande de olika stödpaketen erbjuder vi också rådgivning för dig som är redo att satsa framåt. 

  • Digital närvaro, vi kan hjälpa dig utveckla din digitala närvaro, vi hjälper dig med allt från Google my business till sociala medier, digital planering och uppföljning. Kort och gott, hjälper vi dig med allt det som rör er verksamhets digitala närvaro.
  • Produktutveckling, vi kan hjälpa dig att utveckla din produkt, genom nytänk och paketering. Vi går samtidigt igenom hela konceptet med prissättning. Vi hjälper dig planera enligt olika scenarier för just din verksamhet.
 
Boka rådgivning
 
  • Vi erbjuder också rådgivning gällande bokningsbarhet online via Visit North. Här går vi igenom hur det fungerar och hur du kan använda det i din organisation.
 
Bli bokningsbar
 
 

The Edible Country har landat i Sörmland

The Edible Country borden som finns placerade i Eskilstuna, Nyköping och Strängäs är nu bokningsbara på hemsidorna Stolt Mat och Visit Sörmland!

Fredagen den 1 maj öppnades bokningarna och datum släpptes för säsongen 2020. Upplevelserna är en "Do it yourself" matupplevelse i naturen. Där gästen får en råvarukorg med ett lokalt recept skapad utav Sörmländska kockar med en beskrivning, råvaror till receptet och lån av köksredskap för att tillaga sin måltid på egen hand ute i naturen. Säsongen för The Edible Country Sörmland kommer att pågå från första veckan i juni till och med sista veckan i september år 2020.

 
Läs mer här
 
 

Stödinsats för besöksnäringen i Sörmland

För att stötta dig som företagare inom besöksnäringen har STUA  tillsammans med Almi företagspartner AB startat en hjälplinje för att ge akut stöd och rådgivning, finansierat av Region Sörmland. Vi finns här för dig och vi har ett stort nätverk som är beredda att ge dig akut stöd och rådgivning! 

Ring oss för att boka rådgivning: 0155-220 800 eller maila radgivning@stua.se

 
Besök stödsidan
 
 

För tillfället har vi enbart digitala möten. Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser:

Kontakta oss på telefon: 0155-22 27 70 eller maila: stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er

 

Följ, gilla, dela STUA på

FacebookLinkedInYouTubeInstagram