Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Geopark Skåne direkt i din inkorg

Visare mot geologisk sevärdhet i Fågelsångsdalen.

Vart är vi på väg egentligen? Hela vår värld håller andan. Kursen är väl i bästa fall vinglig just nu, många har svårt att ens hålla styrfart.

Men, naturen är öppen och just nu är det en gåva att vara utomhus. Kanske hittar du något ätbart, kanske möter du en stork eller vem vet, kanske finns där en sten eller en landskapsformation som väcker din nyfikenhet? I Geopark Skåne-projektet händer det faktiskt en hel del, trots att många aktiviteter har blivit inställda.

Försök också att stödja dina lokala entreprenörer inom naturturism! De behöver oss mer än någonsin!


Praktikant!

Geopark Skåne har fått en praktikant! Hon heter Johanna Granbom och studerar Geovetenskap vid Lunds Universitet. Praktiken går ut på att Johanna lär sig mer om att kommunicera geologi till en bredare publik. Hon kommer att arbeta med att uppdatera och utvidga utflyktsguiden och med att ta fram nya geologiska faktablad som sedan kommer att kunna hittas på Geopark Skånes hemsida. Vi är så glada att hon vill jobba med oss!

Johanna vid Europas västligaste punkt, Cabo da Roca, i Portugal. Liknar Skånes västligaste punkt lite grann...

Rebecka och Ola reccar vid basalten i Ulfsbjär.

Examensarbete

Geopark Skåne är också inblandat i ett ex-jobb! Rebecka Pettersson är student vid Högskolan i Skövde, på programmet för ”Digitalt berättande- Spel och kulturarv”. Rebecka kommer att jobba med geokulturarvet runt Höör som stomme i sin spelberättelse. I Höör finns ett kulturarv kopplat till tillverkning av kvarnstenar och brytning av byggnadssten. Här finns också vulkaniska rester som kittlar nyfikenheten. Ett jättespännande projekt som vi ser mycket fram emot att följa!


Vinterkonferens

I början av januari hölls det biannuella Nordiska Geologiska Vintermötet i Oslo. Geopark Skåne representerades av Emma, som dels höll ett föredrag omprojektet, dels var moderator i sessionen för “Geologiskt arv och geoturism” (Geoheritage and geotourism). Det presenterades en lång rad föredrag och postrar i sessionen, som visade både på djup och bredd inom området. Det presenterades flera bidrag från Sverige, vilket var extra roligt att se. 

Festmiddag med flera hundra glada nordiska geologer!

Nätverksnytt

Utkast till diplom

Vår samverkan med Studiefrämjandet har gett en trevlig sidoeffekt! Nätverket Geoforum Skåne fick erbjudande om att få tillverkat en alldeles egen beachflagga med vår logga tillsammans med Studiefrämjandets logga. Perfekt att ha t.ex. när man ska samlas någonstans för guidningar! Det blev lite fixande och trixande, men visst blev den snygg! Nu ska vi bara komma på andra sidan av corona så vi kan träffas igen!

Vi har beslutat att öppna nätverket Geoforum Skåne även för privatpersoner. Vi har också beslutat att vi ska avgiftsbelägga fullt medlemskap i nätverket, men att man kan fortsätta att motta nyhetsbrev utan kostnad. Som stödmedlem har man inga förpliktelser, men vill man frivilligt stödja nätverkets arbete även ekonomiskt är man varmt välkommen att betala in valfritt belopp på BG 5437-3220. Vi har också tagit beslut om att fullvärdiga medlemmar kommer att få ett snyggt medlemsbevis som kan pryda väggen. Kontakta oss på geoforum@geoparkskane.se om du undrar mer eller är intresserad av medlemskap.


Workshop om geoparker och geoturism

SGUs återkommande workshop om geoparker och geoturism kommer att hållas den 8-9 oktober (lunch till lunch). Den arrangeras i år tillsammans med det svensk-finska gemensamma världsarvet Höga Kusten och Kvarkens skärgård. Mötesplatsen blir vid Naturum Höga Kusten. Mer geologi i besöksnäringen kommer att diskuteras. (info från SGU's hemsida).

Det blir spännande!


Övrigt

Glöm inte att Geopark Skåne finns på Facebook och på www.geoparkskane.se, där kan man också alltid hitta de gamla nyhetsbreven. Vill man kontakta oss går det bra på: info@geoparkskane.se

Det var allt för den här gången!

Vi hörs snart igen!

Följ oss i våra sociala kanaler.


facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du kan vara intresserad av vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.