NYHETSBREV FRÅN STUA |UTVECKLAR BESÖKSNÄRINGEN


Nya hemsidor för Stolt Mat
i Sörmland är på gång!

Den nuvarande hemsidan Stolt Mat i Sörmland har ett syfte att lyfta den sörmländska matidentiteten till målgruppen konsument. Under förra året så gjorde vi, tillsammans med Länsstyrelsen Södermanland en kartläggning av de projekt och insatser som sker för alla aktörer inom livsmedelskedjan. Då identifierades ett behov av samordning och koordinering. För dig som aktör inom livsmedelskedjan har Stolt mat i Sörmland påbörjat den digitala aktörsidan som kommer lanseras under 2020.

På den nya sidan kommer ni bl.a. hitta information om pågående insatser, webinarier, evenemang och mycket mer som kan vara till nytta för dig och din verksamhet.

Parallellt jobbar vi också med att förändra den nuvarande konsumentsidan.

Håll utkik på: www.stoltmatisormland.se


The Edible Country

Konceptet The Edible Country kommer till Sörmland sommaren 2020! Visit Sweden och svenska turistregioner lanserade kampanjen The Edible Country riktat mot internationella gäster och har idag totalt 23 bord utplacerade i Sverige. I kampanjen lyfter Visit Sweden fram landet som världens största gourmetrestaurang, där gästerna kan laga en hälsosam gourmetmåltid. Under år 2020 vänder vi konceptet på en lokal och nationell nivå, där hemester står i fokus med lokala sörmländska smaker. Tre av dessa bord kommer att vara utplacerade i Eskilstuna, Strängnäs och Nyköping och öppnar upp den 1 juni: Läs mer här

Vill du som aktör skapa eller erbjuda en produkt till The Edible Country borden i Sörmland? Eskilstuna, Strängnäs eller Nyköping?

Kontakta
Jessika Sillanpää
Koordinator på Stolt Mat i Sörmland
jessika@stua.se


Stolt Mat magasin #7

Förutom hemsidebygge, digitala möten, webbinarium och försöka stötta i dessa coronatider #supportyourlocal. Så vill vi även lyfta lite spännande nyheter som är på gång. Tillsammans med kommunikationsbyrån aStory från Eskilstuna, så jobbar vi för Stolt Mat magasin för 7 året i rad som lanseras under sommaren 2020. Vi är oerhört glada för detta samarbete, då aStory skapade bådeStolt Mat magasin 1 och 2 och är nu tillbaka för upplaga nummer 7.


Vill du följa Stolt Mat i Sörmlands arbete framåt?

Följ vår facebook sida Stolt Mat i Sörmland som vänder sig främst till företagare och anställda inom privat och offentlig verksamhet.

Du kan även prenumerera på vårat nystartade nyhetsbrev. Där vi kommer att uppdatera om nyheter, vad som är på gång, olika tips om webbinarium, digitala möten, omvärldsbevakning och även om projekt som du kan vara en del utav som aktör. Tillsammans sätter vi Sörmlands matidentitet på kartan! Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

VILL DU KOMMA I KONTAKT MED OSS PÅ STOLT MAT?


Torbjörn Kock

Processledare

0155-222776
torbjorn@stua.se

Jessika Sillanpää

Koordinator

0155-222778
jessika@stua.se


Stödinsats för besöksnäringen i Sörmland

För att stötta dig som företagare inom besöksnäringen har STUA (Sörmlands turismutveckling AB) tillsammans med Almi företagspartner AB startat en hjälplinje för att ge akut stöd och rådgivning, finansierat av Region Sörmland. Vi finns här för dig och vi har ett stort nätverk som är beredda att ge dig akut stöd och rådgivning! 

Ring oss för att boka rådgivning: 0155-220 800 eller maila radgivning@stua.se


För tillfället har vi enbart digitala möten. Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser: Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er!


Följ, gilla, dela STUA på

facebooklinkedinyoutubeinstagram