NYHETSBREV FRÅN STUA |UTVECKLAR BESÖKSNÄRINGEN


En destination. 400 slott, gods och gårdar. 1000-tals saker att göra.

Arbetet fortsätter, vi ska ta en unik position som Sveriges Slottsdestination, genom att utveckla det vi redan har och som är unikt. Våra slott, gods och gårdar är en unik anledning att besöka oss. Vad man som besökare sedan väljer att spendera pengar på när man väl är här kan vara 1000-tals olika saker. Vi anpassar vår kommunikation och följer vad som händer i omvärlden. 

Ambassadör Sveriges slottsdestination

Vi är alla, nu mer än någonsin ambassadörer för Sörmland - Sveriges slottsdestination. Nästintill överallt uppfördes slott, gods och gårdar, det gör vår destination full av spännande historia. Dagens moderna slottsupplevelser utgår från vår historia men anpassas för att vara relevanta för dagens gäster och för kommande generationer. Ambassadörer som vill berätta, engagera och dela med sig av sina upplevelser är viktigt. 

Ambassadörsutbildningen blir en del i att etablera Sveriges slottsdestination och är öppen för alla, även besökare. För att etablera Sveriges slottsdestination arbetar destinationen gemensamt för att skapa storyn om och ta tillvara på de förutsättningar och särdrag som Sörmland har, som är unika. I första steget bjuds fokusgrupper in som besöker eller bor i Sörmland. I nästa steg kopplar vi på besöksnäringens aktörer, ett arbete som påbörjas efter sommaren.

Här får ni en allra första smygkik på den nya loggan för hemsidan som kommer knyta ihop arbetet med Sveriges Slottsdestination och den nya digitala plattformen.


Digital plattform

Destinationsutveckling.com är under ombyggnad! Just nu pågår arbetet med att skapa en ny hemsida för att möta efterfrågan från företag och offentliga partners. I samband med detta arbete så skapar vi även en lärplattform med inloggningsfunktion där vi kommer samla material, e-learningutbildningar, projekt med mera.


Produktutveckling & digital utveckling – rådgivning!

Vi fortsätter att jobba med produkt- och digital utveckling, nu med mer fokus på digital utveckling. Behöver du extra hjälp och stöd så finns vi här för att hjälpa dig anpassa ditt erbjudande, kommunikationen kring det och hur du bättre blir synlig i digitala kanaler. Dessutom arbetar vi just nu med kurser och guider inom digital och produktutveckling till lärplattformen, så att du kan fortsätta utveckla din verksamhet när du har tid.

VI JOBBAR MED DESTINATIONSUTVECKLING SÖRMLAND

Monica Peña Calderon, Regional destinationsutvecklare

Behöver du hjälp och stöttning i arbetet med att ta fram en produkt, ta kontakt med Monica så hjälper hon dig vidare.

0155-222775
monica@stua.se

Henric Johansson, Regional destinationsutvecklare

Behöver du stöttning och vägledning med dina digitala kanaler och var du ska synas. Ta kontakt med Henric så guidar han dig rätt i det digitala landskapet.

0155-222777
henric@stua.se

Åsa Malmqvist, Processledare Destinationsutveckling Sörmland

Har du frågor eller vill veta mer och vår digitala plattform eller ambassadörskaps-utbildningen, ta kontakt med Åsa.

0155-222771
asa@stua.se


Stödinsats för besöksnäringen i Sörmland

För att stötta dig som företagare inom besöksnäringen har STUA (Sörmlands turismutveckling AB) tillsammans med Almi företagspartner AB startat en hjälplinje för att ge akut stöd och rådgivning, finansierat av Region Sörmland. Vi finns här för dig och vi har ett stort nätverk som är beredda att ge dig akut stöd och rådgivning! 

Ring oss för att boka rådgivning: 0155-220 800 eller maila radgivning@stua.se


För tillfället har vi enbart digitala möten. Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser: Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er!


Följ, gilla, dela STUA på

facebooklinkedinyoutubeinstagram