Email not displaying correctly? View it in your browser

NEWSLETTER - CHARLOTTE ENGELKES

True Stories
Premiär på Alla Helgons Dag. Den 3 november 2012 Västmanlands Teater/Västerås


Foto: Håkan Larsson

Osaliga andar, Döden själv och ett medium som känner sig missförstådd - True Stories är en surrealistisk och underhållande föreställning om vad vi tror på, sanning och det oförklarliga. Föreställningen bygger på sanna historier hämtade från verkligheten och nyskrivet hittepå.

I researcharbetet har regissör Charlotte Engelkes och dramatiker Paula McManus samlat in kusliga och fantastiska historier om sammanträffanden som människor delat med sig av.

Premiär 3 november kl 19.00.
Spelas 7 nov - 15 dec 2012 på Västmanlands Teater/Västerås. www.vastmanlandsteater.se

Regi: Charlotte Engelkes
Text: Paula McManus, C Engelkes och Ensemblen Scen: Linda Irenedotter Ingemansson
Kostym: Helle Carlsson
Ljus: Johan Sundén
Musik och ljud: Christoffer Karlsson
Rekvisitör: Annika Hedermo
Mask: Cais-Marie Björnlod
Ljus o ljudtekniker: Niclas Sandström
Produktion: Västmanlands Teater

På scen: Anders Larsson, Bodil Malmberg, Ossi Niskala, Ulla Tylén
Längd: 2 timmar inklusive paus

Boka biljett till True Stories

 

English
Ghosts, horses, death himself, a radiospeaker, a misunderstood medium and the reliable mother - True Stories is a surealistic, scary and entertaining evening about our beliefs, the truth and the unexplainable.

The performance is based on different collected stories from reality. Believe it or not!

"För vissa är tron livsviktig och för andra är den livsfarlig. Vad som är sant för en, är osant för en annan. Vissa säger att vetenskapliga bevis ska ligga som grund för allt och att tro bara är bortkastad energi. För andra är tron en livsviktig drivkraft. Finns spöken? Föds vi igen eller har allt en fysiologisk utgångspunkt? Ingenting finns i så fall utan en naturlig förklaring. Vad som är naturligt idag kanske inte är det i morgon. Vad tror du? Vad tror du på? Eller tror du att du vet?

Vi har valt att ha med allt och inte utesluta någon. Alla har sin egen sanna berättelse. Och den finns där någonstans i mellanrummet mellan förnuft och känsla."

Paula McManus

Fröken Julie -The Musical
Extraföreställningar 16, 17, 20, 21 November
Dramaten, Lilla scen

Engelkes gjorde internationell succé med sin helt galna och egenartade version av Strindbergs ständigt aktuella Fröken Julie. Hennes version kallas musical för att understryka att det inte är ett sorgespel. Tvärtom! Nu har ni chans att se den i en vildsint och ypperst tillfällig uppsättning i samarbete med Dramaten&.

Charlotte är en farlig och stark Fröken Julie på jakt efter kickar och uppmärksamhet och möter Dramatenskådespelaren Andreas Rothlin Svensson i rollen som illusionisten Jean. Med drastisk humor kastas vi in i den långa svenska sommarnatten och förförelsens magi.

Fröken Julie - The musical gjordes ursprungligen för Hamburg Schauspielhaus 2002 och har turnerat i Tyskland och Sverige.

Andreas Rothlin Svensson var med och startade moment:teater. 2007 debuterade han på Dramaten och har bl a spelat i Don Carlos, Paradisets barn och senast huvudrollen i Misantropen.

Föreställningens längd: 1 timme och 20 minuter. Spelas på svenska.

I rollerna: Charlotte Engelkes, Andreas Rothlin Svensson
Text: August Strindberg
Regi: Charlotte Engelkes
Sång och Texttillägg: Charlotte Engelkes, Andreas Rothlin Svensson, Marina Steinmo
Musik: Johan Berke m fl 
Skulpturer: Martin Jämtlid
Regiassistent: Sofi Palmström
Dramaturg: Patrick Wengenroth, Sven-Hugo Persson
Konstnärlig medarbetare: Peder Bjurman
Ljus: Magnus Pettersson
Ljud: Mats Lindberg

Köp biljetter direkt på Dramatens hemsida

 


Foto: Sören Vilks

English
Engelkes version of Miss Julie by August Strindberg was an international succes when opened in Hamburg Schauspielhaus 2002. Now Miss Julie-The musical is guestplaying at The Royal Dramatic Theatre in Stockholm.

Charlotte performs a dangerous and bored Miss Julie that meets the Swedish actor Andreas Rothlin Svensson as the magician Jean. With a drastic sense of humour and courage we are thrown into the long midsummernight and the magic of seduction.

 
Unsubscribe Website Contact Join us on Facebook
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!