NYHETSBREV FRÅN STUA |UTVECKLAR BESÖKSNÄRINGEN


Du som företagare i besöksnäringen står inte ensam!

Corona-pandemin slår hårt mot besöksnäringen, det strömmar in rapporter om avbokningar och nya bokningar uteblir. Många företag blöder ekonomiskt och det är stor risk att många företag försätts i konkurs om ingen förändring sker eller rätt stöd sätts in. Lönsamheten i branschen är i genomsnitt 1,5 % och det finns inga stora marginaler att ta till i en situation som denna. 

Krisen fördjupas alltmer för länets besöksnäring och angränsande branscher (underleverantörer/besöksmål), vilket kan leda till att flera företag kommer att slås ut. Många uppger att de riskerar att gå i konkurs inom en månad om inte någon förändring sker eller stöd sätts in.

I den situation som nu råder vet vi att många företagare inte bara är djupt oroade utan också osäkra på hur man kan och ska agera. Du ska veta att du i den här situationen inte står ensam! För att stötta dig som företag i besöksnäringen har STUA och Almi Företagspartner AB startat en stödorganisation som nu är under uppbyggnad.

Stödorganisationen syftar till att i detta akuta läge ge kostnadsfri hjälp och stöd i form av rådgivning vad gäller exempelvis juridik, avtal, personal, försäkringsfrågor, ekonomi- och bankkontakter med mera. Vi har tillgång till mycket kompetenta rådgivare med många års erfarenhet inom sina respektive områden som finns här för att hjäpa dig.

Från och med klockan 10:00 idag, 24 mars kommer vi nås både på telefon och via mail. Ring: 0155-220 800 eller maila: radgivning@stua.se

Information kommer också löpande att presenteras på  https://www.destinationsutveckling.com/sv/covid19/


Webbinarium: Personalfrågor i coronakrisens spår

Som del i stödinsatsen bjuder STUA in till ett webbseminarium den 27 februari, klockan 10! Under Webbinariet kommer du få lära dig mer om korttidspermittering och varsel. Vad är skillnaden och vilket stöd är det du egentligen kan få? Vad måste du göra själv och i vilken tågordning? Vi kommer också informera om hur en facklig förhandling går till och vad man ska tänka på. 

Våra föreläsare har HR expertis och god erfarenhet i dessa frågor. 

Vi kommer fortsätta erbjuda webbinarium i frågor som berör många. Håll utkik på https://www.destinationsutveckling.com/sv/covid19 för mer information. 


Urban Wallin går över i operativ drift

I nästa vecka håller STUA årsstämma och nuvarande ordförande i styrelsen, Urban Wallin, har aviserat sin avgång. Urban har suttit med i STUA:s styrelse sedan 2001. Urban är egen företagare inom ledarskapsutveckling och coachning, och är sedan augusti 2017 verksamhetsledare på deltid för Nyföretagarcentrum i Eskilstuna. 

Nu går Urban över i operativ drift, via sitt eget företag, i och med att han tar rollen som uppdragskoordinator för uppdraget med ”Stödfunktionen för besöksnäringen”.

Mer information om förändringar i STUA:s styrelse kommer efter årsstämman den 31 mars.


För tillfället har vi enbart digitala möten. Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser: Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se.

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er!


Följ, gilla, dela STUA på

facebooklinkedinyoutubeinstagram