NYHETSBREV FRÅN STUA |UTVECKLAR BESÖKSNÄRINGEN


Stödinsats för besöksnäringen
i Sörmland

Besöksnäringen möter nu svåra tider, vi har frågat hur läget ser ut och vilken hjälp som efterfrågas. Både besöksmål och underleverantörer drabbas av coronavirusets spår vilket kan leda till att företag helt slås ut. Besöksnäringen i Sörmland består i stor utsträckning av småföretag med låga marginaler. Flera företag uppger att de riskerar att hamna i stora ekonomiska svårigheter i närtid om inte förändring sker eller stöd sätts in. Projektet startades i veckan och vi ligger nu precis i startgroparna och har satt upp en sida där vi kommer samla viktig information. Samt förmedla ett antal stödfunktioner för stöd inom affärsrådgivning, kontakt med finansiärer, affärsjuridik, personalfrågor, inköp, lager, försäkringsfrågor med mera.

Sidan kommer uppdateras kontinueligt och följa utvecklingen. Detta är ett initiativ av STUA och ALMI finansierat av Region Sörmland.


Framåt med digitala lösningar

STUA har under en längre tid arbetat flitigt med digitala lösningar för att spara på miljö och restid. Inte minst internt då vi har personal i Nyköping, Eskilstuna och Flen. Nu som många andra har vi på STUA fått ställa om helt till digitala lösningar och möten för att minska smittspridningen av Covid-19 viruset. 

Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det sätt som passar er!

MÅNADENS NYHETER

Läget i Sörmland

Under måndagen kontaktade STUA ett 50-tal besöksnäringsföretag i Sörmland för att skapa en bild av hur läget ser ut. Kartläggningen visar på minskat resande med många avbokningar och få nya bokningar. 

Företagen efterfrågar tydlighet och framförhållning från besultsfattare. Framåt efterfrågas de stöd både ekonomiskt, med skattelättnader, fryst ammortering och ersättning som förslag. Företagen efterfrågar även rådgivning i hur man ställer om och tar sig framåt igenom krisen. Som svar på detta har vi tagit fram en stödinsats med finansiering från Region Sörmland. 

HJÄLP I CORONATIDER

Verksamt har samlat flera hjälpsamma informationssidor om vad som gäller i olika situationer.  

Lär dig mer här

Vill du få bättre koll på de ekonomiska frågorna? 

Läs mer här

Företagarna tipsar om 8 lifehacks för firman i coronatider. Kolla tips 7, finns det något du kan ställa om i företaget?

Läs hela artikeln


För tillfället har vi enbart digitala möten. Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser: Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se.

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er!


Följ, gilla, dela STUA på

facebooklinkedinyoutubeinstagram