Nyhetsbrev om VIOL 3. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 1, 2020

19 februari 2020

Premiär - nyhetsbrev för VIOL 3

Varmt välkommen till vårt första nyhetsbrev om VIOL 3. Nyhetsbrevet ges från och med februari ut cirka en gång per månad och innehåller aktuell information om vad som sker inom programmet VIOL 3.

Tidigare i februari har Biometria kommunicerat kring den fortsatta utvecklingen och finansiering av IT-systemet VIOL 3 efter att styrelsen fattat beslut om ytterligare finansiering av programmet. Ledningen för Biometria har på styrelsens uppdrag noggrant sett över läget och organiserat en ny programledning med nya krav på programmet. Målet är att under 2022-2023 leverera en modern plattform för skogsnäringen. Mer information om detta finns på www.biometria.se

I nyhetsbrevet förenar vi programnyheter med teknisk information. Du kan t ex  läsa mer om mig själv och min kollega Kajsa Nilsson nedan. Saknar du något, har idéer eller synpunkter är du välkommen att kontakta Pia Sundkvist de Beau, programkommunikatör och redaktör. God läsning!

Med vänlig hälsning,

Håkan Larsson
Programchef VIOL 3

Organisationsförändringar

Den 1 februari 2020 började Håkan Larsson som ny programchef.

Håkan om sig själv:
Jag heter Håkan Larsson och är månskensbonden som bor på den gamla släktgården vid Emån i östra Småland. Jag är jägmästare och har jobbat på Södra i många år. Började med frågor som kontraktering, produktion och aptering, men övergick med tiden alltmer till ledande befattningar. Sedan två år driver jag eget företag där Kajsa och jag jobbat med bl a ett stort projekt åt Södra som handlat om medlemmarnas syn på vad man vill med sitt företag i framtiden. Det ska bli kul att jobba ihop med er kring skogsbrukets framtida IT-plattform!

Kajsa Nilsson är från den 1 februari Planeringsansvarig inom programmet. Kajsa driver sedan ett par år Gnista Konsulter tillsammans med Håkan Larsson med fokus på verksamhetsutveckling i stort och smått. Större delen av yrkeslivet har Kajsa varit på Södra och där arbetat med frågor som produktivitetsarbete, HR, affärsutveckling och ledarskap.

Kajsa om sig själv:
Basen för mig är en gård i södra Småland, med fyra barn är fritiden inte särskilt svår att fylla. Som tur är ägnar sig i alla fall dottern åt det delade intresset ridning och hästar.

Jan Selander arbetar med planeringen inom Forest Storm och ersätter Anders Bjurulf. Mattias Thafvelin leder personal och konsulter engagerade av oss för arbeten ute hos kundföretagen. Pia Sundkvist de Beau är ny som kommunikatör för programmet från den första februari 2020. 

Pia ansvarar för all kommunikation såväl internt som externt för programmet VIOL 3. Pia arbetar tätt tillsammans med Biometrias nya kommunikationschef Ulrika Sten och kommunikatör Lena Kjellberg. Jessica Nordqvist tar över Pias tidigare arbetsuppifter som projektledare i team Integration.

Styrning mot kvalitetsmål

Biometrias VD Peter Eklund skriver under november 2019 i sin kommentar till pilotföretagens konsensusutlåtande:

”Vi ändrar fokus i leveransen från mål att leverera viss funktionalitet vid given tidpunkt till att systematiskt kvalitetssäkra scenarier.”


Det är piloternas åtta scenarier av ”Sågtimmer till industri” som idag är de högst prioriterade affärsflödena. För att affärsflödena ska fungera är sju externa integrationer prioriterade och dessa är: Förstaledskontrakt, Avtalsobjekt, Destinera sortiment In, Kvantitet och Värde Råvara samt Kvantitet och Värde Transport.

Måldatum för release av Startversion (som innehåller scenarierna ”Sågtimmer till industri”) av IT-systemet VIOL 3 är den sista mars 2020.

Piloternas verifiering av Startversion VIOL 3

Från och med den sista mars 2020 och fram till den 21/4 kommer verifiering av den levererade Startversionen av IT-systemet VIOL 3 att ske. Detta genomförs av Biometria tillsammans med pilotföretagen. Samtliga piloter har själva fått välja datum för när de vill verifiera scenarierna ”Sågtimmer till industri” som är Startversion av VIOL 3.

Nedan ser du pilotföretagens planerade verifieringsdatum

Tisdag 31/3 – Onsdag 1/4
Stora Enso Skog
Verifieringsmiljö: SIT3
plats: Sundsvall

Måndag 6/4 
Södra Skogsägarna
Verifieringsmiljö: kundtest
Plats: Växjö

Tisdag 7/4 – Onsdag 8/4 
SCA Skog
Verifieringsmiljö: kundtest
Plats: Sundsvall

Onsdag 15/4 – Torsdag 16/4
Sveaskog
Verifieringsmiljö: kundtest
Plats: Stockholm

Tisdag 21/4
Holmen Skog
Verifieringsmiljö: kundtest
Plats: Örnsköldsvik

Prislista VIOL 3-tillägg

Priserna för VIOL 3-tillägget börjar gälla fr o m 1 mars 2020.
Se prislistan här


Besök oss på viol3.se


Följ Biometria i våra sociala kanaler

facebooklinkedinyoutube

Redaktör: Pia Sundkvist de Beau, pia.debeau@biometria.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du sedan tidigare, har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!