Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Endags-inloggning

Vill du titta närmare på våra livsstilsmaterial för att se hur de kan användas i ert före- byggande och hälsofrämjande arbete skriver du "endags-inloggning" i ämnesraden. 

Nytt på www.unglivsstil.se

Sedan VT 2020 samarbetar Ung Livsstil med Motus Vitae Foundation. En stiftelse med barns och ungas fysiska och psykiska hälsa i fokus. Vi har flera spännande projekt på gång så håll dig uppdaterad!

Ungas psykiska hälsa i distansundervisningen

– Så stöttar du dina elever att må bättre

Stress, oro, ångest och sömnproblem har ökat bland unga under den pågående pandemin. Skolor har varit tvungna att ställa om snabbt till distansundervisning. I samarbete med Elevhälsan.se anordnar Haldor & Friends-webbinar ett kostnadsfritt webbinarium den 17 februari, kl. 15.00 - 16.00 med fokus på elevernas psykiska hälsa.

Ta chansen att lyssna på Anna Nygren, uppskattad föreläsare, när hon berättar om hur hjärnan påverkar oss vid stora omställningar och hur vi kan stötta våra elever i den nya verkligheten.

Här kan du anmäla dig till webbinariet.

Gratis corona-material för skolor

För att barn och unga ska kunna handskas med allt som följer i pandemins spår behöver de hjälp av vuxna. För att möta det behovet tar vi i samarbete med Motus Vitae Foundation och Teamkoncept nu fram ett material där eleverna får en möjlighet att diskutera, reflektera och känna igen sig i andras känslor och upplevelser utifrån pandemins påverkan.

Det finns även en corona-koll. Det är en enkät där eleverna svarar på frågor om hur de påverkats av pandemin. Utifrån elevernas svar får man en bild av hur eleverna i klassen påverkats. Materialet är enkelt att använda för både lärare och elevhälsans personal. Materialet passar för elever från åk 6 till gymnasiet.

Tack vare samarbetet med stiftelsen Motus Vitae Foundation kommer vi att kunna erbjuda materialet helt utan kostnad för dem som tecknar sin prenumeration innan den 30/6 2021. Prenumerationen gäller tom den 31/12 2021. Tecknar man efter den 31/12 är priset 799 kr per skola, moms tillkommer. om materialet och registrera er.Här kan läsa mer

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

FacebookTwitter Instagram YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.