Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Geopark Skåne direkt i din inkorg

Breccierad gnejs i Nackarpsdalen vid Röstånga

Tider går snabbt när man har roligt! Det är redan 2019 och nu är det dags för ett nytt nyhetsbrev från projekt Geopark Skåne. Tystnaden till trots har det inte varit stilla!
Här kommer en liten uppdatering och till sist en inbjudan.
Under 2018 har jag träffat många representanter för Skånes kommuner och fick med mig väldigt positiva signaler från dessa möten. Det är dags att se vad som är gjort, var vi står och hur vi kan komma vidare.


200 miljoner år gammalt fotavtryck av rovdinosaurie som finns på Nyvångs gruvmuseum.

Pengar till Nyvångs gruva

Glädjande nyheter först! Nyvångs gruvmuseum utanför Åstorp har fått medel från Stiftelsen Gripen för att få lite bätte ordning och förklaringar på saker i sin geologiska samling. Det blir en hel del ommöbleringar också av andra saker i muséet. I de geologiska samlingarna finns fantastiska fossil från de kolförande lagren i Skåne, men också fossil från Svalbard. Dessa togs med hem av hemvändande kolarbetare som lånats ut till de svenska kolgruvorna Svea och Victoria på Svalbard. Välkomna på nyinvigning den 4/5!


Skånska bergarter

Det finns en stenlåda med några vanliga skånska bergarter att köpa. Lådan innehåller 16 bergarter i en vacker trälåda med en kortare beskrivning som medföljer. Lådan är utvecklad av statsgeolog Mikael Erlström och kan köpas genom Geopark Skåne. Priset är 250 kr + frakt och intresseanmälan för låda kan göras på info@geoparkskane.se.

Stenlåda med skånska bergarter

Nätverket Geoforum Skåne

Längs vägen med arbetet med Geopark Skåne har knutits mycket kontakter med personer, organisationer och föreningar som antingen förmedlar geologi eller kultuarv kopplat till geologiska resurser, eller stödjer detsamma. Samtidigt fanns också ett behov av att dryfta frågeställningar som var liknande för många av oss. 

Nätverket Geoforum Skånes logga

En kort intresseundersökning resulterade i att en handfull intresserade startade nätverket Geoforum Skåne och vi har snabbt blivit fler. Än finns ingen information ute om oss, men vi träffas regelbundet och kommunicerar mycket. Är du intresserad eller vet du någon som borde vara medlem? Kontakta oss via info@geoparkskane.se.


Snart kommer en inbjudan!

Save the date!

Den 24 april kommer det att hållas ett samverkansmöte i vackra Röstånga Turistbyrå. Mötet blir ett statusmöte för projekt Geopark Skåne: vad har gjorts och var står vi, men ännu mer hoppas vi få till ett avstamp framåt. Du kan vara med och påverka! Programmet är inte riktigt färdigt än, men det blir spännande föredrag, lättare lunch och en miniexkursion. Spara datumet i kalendern så kommer mer information framöver!


Övrigt

Glöm inte att Geopark Skåne finns på Facebook och där kan man också alltid hitta de gamla nyhetsbreven. Vill man kontakta mig går det bra på: info@geoparkskane.se

Det var allt för den här gången!

Vi hörs snart igen!

Följ oss i våra sociala kanaler.

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du kan vara intresserad av vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.