Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Geopark Skåne direkt i din inkorg

Ett glatt gäng på geoexkursion på Kullaberg.

Så var det dags igen med lite nyheter från projekt Geopark Skåne och andra relevanta nyheter.
Jag brukar ju framhärda att geologi kan man titta på när som helst, kanske med fördel när grönskan ger vika. Ovan är ett fint exempel på det- ett glatt gäng uthärdar snöblandat regn och kuling på Kullaberg i januari!


Förväntansfullt gäng i föredragssalen i Vattenhallen i Lund.

Stenkol och dinosaurier

Ett helt annat sätt att uppleva geologi kan vara att gå på ett föredrag. Den 13 februari var det föredrag om kolets historia på Bjuvs bibliotek och den 17-18 mars var det geologihelg på Vattenhallen Science Center i Lund och där kunde man både titta på fossil, ta med sina egna fossil och höra om stenkol och dinosaurier i Skåne och vad de har med varandra att göra. Populärt var det att känna på torv, träkol och stenkol och lära sig hur de hänger ihop och inte hänger ihop. Håll ögonen öppna för nya möjligheter att höra spännande geologi.


Geologins Dags Arrangörsworkshop

Den 4-5 maj kommer Geologins Dag att hålla en arrangörsworkshop. Här kan du som är nyfiken på Geologins Dag och gärna skulle vilja hålla ett eget arrangemang komma och få tips, idéer och inspiration. I år kommer workshopen att hållas i SKåne! Naturum Stenshuvud är värdar för workshopen som kommer att hållas på vackra Österlen. Naturligtvis blir det också föredrag om geologi och inte minst en exkursion i området. Boka in datument redan nu och anmäl dig till workshopen!

Utsikten mot söder från Östra toppen.

Hemsida

Nu äntligen finns det en hemsida för projekt Geopark Skåne! Adressen är www.geoparkskane.se. Innehållet är lite begränsat ännu, men det kommer mer här så småning om. Här finns i alla fall en del material att ladda ner, bland annat gamla nyhetsbrev om man har missat något.


Finansiering

Det är med stor glädje jag kan berätta att projekt Geopark Skåne har tilldelats nya medel från Länsstyrelsen Skåne och Miljövårdsfonden Region Skåne för att påbörja fas 2 av projektet. Från att ha legat lite i träda kommer arbetet att intensifieras igen och ett av målen nu är att få en organisation på plats och börja planera blivande geosites- det vill säga geologiska besöksmål. Det ska bli fantastiskt spännande och roligt ochjag tackar för det förnyade förtroendet!


Viktiga datum

5/4 Föredrag hos Geologiklubben i Helsingborg
24/4 Skånsk Landskapsdag
25/4 Geoturism- och geoparkworkshop arrangerad av SGU på Öland
4-5/5 Geologins Dags håller Arrangörs workshop på Österlen i SKåne
8/9 Geologins Dag i hela Sverige!


Övrigt

I Skåne finns många härliga utflyktsmål med geologisk anknytning. Nu när vädret blir lite mer tillåtande igen kan man ju ta chansen att komma ut. Varför inte besöka Havsdrakarnas Hus eller Wallåkra Stenkärlsfabrik? I inventeringsrapporten från förstudien finns många många utflyktstips naturligtvis och glöm inte att många av de skånska naturummen har geologiska utställningar!

Glöm inte att Geopark Skåne finns på Facebook och där kan man också alltid hitta de gamla nyhetsbreven. Vill man kontakta mig går det bra på: info@geoparkskane.se

Det var allt för den här gången!

Vi hörs snart igen!

Följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du kan vara intresserad av vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.