Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Geopark Skåne direkt i din inkorg

Detta är en uppdaterad version av nyhetsbrev 2, nu är alla parnets i projektet representerade med logga ordentligt!

Så var det dags för ännu ett nyhetsbrev!
Först skulle jag vilja passa på att tacka för alla positiva reaktioner jag har mött här i den späda starten av projektet Geopark Skåne! Det har varit fantastiskt att möta så mycket entusiasm och engagemang.


Arbetet med förstudien har så smått dragit igång och ett stort genombrott kom genom samtal med personal vid Geologiska institutionen på Lunds Universitet. Där genomfördes ett projekt som kallades “Geologiska sevärdheter i Skåne” för en del år sedan. Målet med projektet var en interaktiv websida med information om olika geologiska sevärdheter i Skåne. Mycket arbete lades ned på att insamla information och skapa websidan med finansiering från Sparbanksstiftelsen Skåne. Websidan fanns tillgänglig en period från Geologiska institutionens hemsida, men tyvärr har websidan inte fungerat som det var tänkt de senaste åren och materialet har inte riktigt använts.

Geopark Skåne har nu fått tillgång till allt material och med ens har inventeringen av geologiska besöksmål kick-startat!

Arbetsversion av geologiska kartdata med lokaler från projektet "Geologiska sevärdheter i Skåne.

Nu är arbetet med att välja ut, uppdatera och komplettera potentiella besöksmål i full gång. Parallellt har jag börjat kontakta kommunerna som skulle vara relevanta och generellt finns en stor nyfikenhet och stort intresse hos kommunerna! 


I sommar kommer naturum Stenshuvud att få geologisk utbildning av sin personal så att de kan bli säkrare i sin förmedling av den spännande geologiska berättelsen som finns representerad på Stenshuvud. I området runt Stenshuvud finns spåren efter en kontinentkant som var aktiv för ungefär 1450 miljoner år sedan, ungefär som dagens Anderna! Här finns bergarter som har stelnat strax under vulkanerna på jordytan och här kan man se resultatet av den våldsamma uppsprickningen av Skånes berggrund i form av ett intensivt sprickbildning i berget.


Den 7/6 kl. 12:15 är jag inbjuden till Geologiska institutionen på Lunds Universitet (Sölvegatan 12) för att hålla ett informationsmöte om Geopark Skåne.

Detta är ett öppet lunchseminarium så alla som har lust och möjlighet är välkomna!


Glöm inte att Geopark Skåne finns på Facebook och vill man kontakta mig går det bra på: info@geoparkskane.se

Det var allt för den här gången!

Vi hörs snart igen!

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.