Email not displaying correctly? View it in your browser

CHARLOTTE ENGELKES NEWSLETTER

 

GLÄDJEN ELLER SMÅPRAT I SVARTVITT

Urpremiär. Lördag den 25 februari 2017 kl 1800 

på Helsingborgs Stadsteater, stora scen.

Glädjenphoto Petra Hellberg

Till glädje för alla som törstar efter en lektion i kärlek sätter Helsingborgs stadsteater upp

"Glädjen eller småprat i svartvitt" i regi av Charlotte Engelkes.

För att följa upp succéföreställningarna Svansångare och Flygande holländare kommer nu regissören och performanceartisten Charlotte Engelkes tillbaka till Helsingborgs stadsteater!

”Det är fråga om glädje alltså. Inte en sån glädje som uttrycker sig i skratt, eller en sån glädje som säger: jag är lycklig. Vad jag menar är en glädje som är så stor, så särskild, att den ligger bortom smärtan och den gränslösa förtvivlan. Ni förstår, det är en glädje bortom allt förstånd.” (ur Till glädje 1950 – Ingmar Bergman)

Engelkes har med liv och lust satt tänderna i några av regissören Ingmar Bergmans tidiga filmer och bygger en egen historia i det Bergmanska ljuset mellan svart och vitt. I filmiskt inspirerade scenerier utforskar hon och ensemblen hans lätta, sarkastiska och lustfyllda dialoger. Den Bergmanska närstudien av relationer frigörs från filmremsan, omtolkas och ges nytt liv av kött och blod – i tvivel, i gemenskap, raseri och glädje.

Glädjen eller småprat i svartvitt är en föreställning i gränslandet mellan performance, dans och teater. Det är en ömsint gestaltning av våra mest innerliga relationer, dem vi behöver vårda, minnas och skratta åt. Charlotte Engelkes och ensemblen lyfter fram det lite prilliga i Bergman och det lite prilliga oss alla.

 

MEDVERKANDE: Jörgen Düberg, Torbjörn Lillieqvist, Robert Olofsson, Josef Palm, David Sigfridsson, Henrietta Wallberg, Johanna Wilson.

 

IDÉ, KONCEPT OCH MANUS: Charlotte Engelkes och Sophie Holgersson

REGI: Charlotte Engelkes

SCENOGRAFI OCH LJUS: Bengt Gomér

KOSTYM: Anna Ardelius

LJUD OCH MUSIK: Willi Bopp

VIDEO: Brian Gothong

TEXT, RESEARCH OCH MANUSARBETE: Sophie Holgersson

Biljetter och info

 

ÖPPEN REPETITION

Välkommen att se när ensemble och regissör repeterar inför premiären av Glädjen eller småprat i svartvitt!

Redan den 11 februari kl 13.00 bjuder Helsingborgs stadsteater in till öppen repetition på Storan för alla som är nyfikna på har föreställningen Glädjen eller småprat i svartvitt växer fram.

Det är fri entré och ingen föranmälan krävs till den öppna repetitionen.

 

 

 
Unsubscribe Website Contact Join us on Facebook

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!